Lievestuoreella vesi edelleen keitettävä – yhteyttä sairastumisiin vanhainkodissa selvitetään

Vedenkeittokehotus on ollut voimassa torstaista lähtien. Jyrki Kauko

Heli Paananen

Vedenkeittokehotus Laukaan Lievestuoreella pidetään voimassa ainakin maanantaihin, kertoi ympäristötoimenjohtaja Jukka Lappalainen sunnuntaina. Vedestä otetuista näytteistä ei löydetty koli-bakteeria, ja myös sunnuntaina valmistuneet alustavat tulokset enterokokki-bakteerin osalta olivat puhtaat.

– Joitakin varmistuksia tuloksiin liittyen vielä tehdään. Olemme myös olleet yhteydessä terveyskeskukseen, josta saamme maanantaina selvityksen mahdollisista poikkeavista sairastamisista, Lappalainen sanoi.

Lappalaisen mukaan Lievestuoreella sijaitsevasta Männikön vanhainkodista on raportoitu useammista vatsavaivoista kärsivistä, mutta epäselvää toistaiseksi on, liittyvätkö tapaukset vesiverkoston tilanteeseen vai onko kyse liikkeellä olevista muista viruksista.

Torstaista saakka voimassa olleen vedenkeittokehotuksen taustalla on putkirikko, jonka yhteydessä käyttövesiverkkoon saattoi päästä maa-ainesta.

Asia koskee koko Lievestuoreen taajama-aluetta sekä Kuhnontien-, Metsolahden-, Puhakan ja Saarilampi-Simunan-vesiosuukuntia. Käynnissä on veden suojaklooraus, jossa klooripitoisuus on matala, eikä se estä veden käyttöä. Klooraamatonta vettä voi halutessaan hakea Lievestuoreen torille toimitetusta vesipisteestä.

Keskustelu