Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lähes kahden jalkapallokentän kokoinen tulipalo riehuu Laukaassa, Rajavartiolaitosta odotetaan apuun – "Tällä hetkellä voimme vain torjua palon leviämistä"

Suuri tulipalo riehuu Laukaassa Ysitien ja Saviontien risteyksessä. Tuli syttyi hakekasassa ja se uhkasi pitkään läheisen autopurkamon rakennuksia.

Hakekasa, kooltaan noin tuhat kuutiota, palaa yhä voimakkaasti. Paloalue on noin 200 metriä kertaa 50 metriä eli lähes kahden jalkapallokentän kokoinen alue. Palo ulottuu lisäksi läheiseen metsään.

Tieto pelastuslaitokselle tuli iltakahdeksan aikaan. Autopurkamon yrittäjä kertoo Keskisuomalaiselle havainneensa palon ja hälyttäneensä pelastuslaitoksen.

Kello 22.30 pelastuslaitos kertoi, että palo oli saatu hallintaan siten, ettei akuuttia vaaraa rakennuksille enää ollut. Ainoa kysymysmerkki oli enää vaja, joka oli lähimpänä paloaluetta. Kuumuus alueella on kova ja palokuormaa hakekasassa on paljon.

Lähellä ei ollut asuinrakennuksia, joita tuli olisi uhannut. Paloalueen lähellä on kuitenkin yritykselle kuuluvia autoja sekä muuta romua.

Puoleen yöhön mennessä apuun odotetaan Rajavartiolaitoksen helikopteria. Helikopterin avulla saadaan vesistöstä liikuteltua suurempaa määrää vettä, minkä avulla tulen talttuminen alkaa olla mahdollista.

– Vasta kun helikopteri pääsee paikalle, sammutustyöt oikeastaan vasta alkavat. Tällä hetkellä voimme vain torjua palon leviämistä, Keski-Suomen pelastuslaitoksen päällikköpäivystäjä Juha Saario kertoi kello 22.30.

– Säiliöautojen suihkut eivät tällä hetkellä riitä sammuttamaan tulta, mutta pärjäämme helikopterin tuloon asti.

Pelastustoimen mediapalvelun mukaan paikalla on 29 pelastuslaitoksen yksikköä eri puolilta Keski-Suomea. Saarion mukaan kymmenkunta säiliöautoa hakee jatkuvasti lisää vettä läheisestä Leppävedestä.

Sammutustyöt jatkuvat aamuun asti, Saario arvioi.

Energiapuukasassa on myös romua. Noin kello 21.15 alueelta kuului räjähdysmäinen ääni, joka Keski-Suomen pelastuslaitoksen mukaan johtui jostakin kasassa olleesta romusta. Muita vastaavia pamahduksia ei ole kuulunut, kertoo Keskisuomalaisen paikalla oleva toimittaja Joonas Lahtinen.

Henkilövahinkoja palossa ei ole sattunut.

Palopaikka on Saviontiellä, lähellä Ysitien risteystä. Liikennettä ohjataan Ysitien risteyksen tuntumassa, ja Saviontien liikenteelle sammutustöistä on haittaa. Ysitielle tulipalosta näkyy liekkejä ja runsaasti savua.

KSML.fi seuraa tilannetta.