Ale-Makasiini laajentaa reilusti

Työmaa alemakasiini Anssi Koskinen

Anssi Koskinen

Kesällä alkanut Laukaan Ale-Makasiinin laajennusremontti tuo myymälään kolmanneksen lisää tilaa. Ale-Makasiinin kerrospinta-ala varastoineen tulee olemaan lähes 3 000 neliömetriä. Valmista odotetaan tulevan joulukuussa.

Myymäläpäällikkö Päivi Lassi kertoo, että kyseessä on kauan odotettu ja toivottu parannus. Remontilla tavoitellaan ennen kaikkea väljyyttä. Laajempaa tuotevalikoimaa harkitaan vasta myöhemmin.

"Meillä on ollut aika ahdasta. Tavaraa on paljon, ja asiakkaatkin mainitsevat usein tekstiilipuolen ahtaudesta. Rekistä kun ottaa yhden paidan, niin kymmenen tippuu lattialle. Remontin tavoitteena on saada käytävät leveämmiksi, jotta meillä on miellyttävämpi asioida. Lisätilaa tulee vähän joka osastolle, ja ajan saatossa tuomme valikoimaan sellaisia tuotteita, joita on puuttunut ja joita on kyselty", Päivi Lassi kertoo.

Laajennuksen valmistuttua myös kaupan aula tyhjenee tuotteista, jotka sinne on sijoitettu tilanpuutteen vuoksi. Henkilökunnan työskentelyoloista halutaan paremmat, ja hyllyjen täyttämisestä sujuvampaa.

"Monissa isoissa marketeissa hyllyttäminen tapahtuu aamulla, mutta meillä hyllytetään pitkin päivää, samalla kun asiakkaat ovat ostoksilla. Siinä on hyvänä puolena se, että asiakkaita voidaan auttaa löytämään etsimänsä tuotteet. Huono puoli on se, että täällä on melkoinen tungos, kun rullakkoa puretaan käytävällä, jonka varrella on myös asiakkaita kärryineen", Päivi Lassi toteaa.

Laajennusta tehdään parhaillaan kaupan varaston taakse, mikä hankaloittaa varaston käyttöä. Varastoon ei toistaiseksi tuoda lisää tavaraa, vaan päin vastoin sitä tyhjennetään. Työmaan takia kuormat tuodaan sisään varauloskäynnin kautta.

"Kohta meillä menee varasto kokonaan kiinni, kun vanha takaseinä puretaan pois. Jonkin aikaa joudumme venkslaamaan, mutta toivomme asiakkailta pitkää pinnaa", Päivi Lassi sanoo.

Laukaan Ale-Makasiini kasvaa remontin jälkeen Viitasaaren myymälän mittoihin. Äänekosken Ale-Makasiini säilyy suurimpana. Laukaassa työskentelee tällä hetkellä 12 työntekijää, eikä määrää olla toistaiseksi lisäämässä, kertoo myymäläpäällikkö Päivi Lassi. Tontti on osakeyhtiön hallituksen puheenjohtajan Matti Riikosen omistuksessa, ja sen rakennusoikeus on remontin jälkeen täynnä.

Keskustelu