Vaikea mutka yllättää

Konneveden Istunmäessä asuva Heikki Laitinen on laskeskellut, että kymmenen vuoden sisään samassa Vesannontiellä sijaitsevassa peltoaukean kurvissa on mennyt ojan puolelle kymmenisen henkilöautoa, kaksi tukkirekkaa ja viime kesänä yksi kolmipyöräinen moottoripyörä.

"Siskontyttökin on siinä kyntänyt, mutta onneksi oli niin pehmeä penkka ettei käynyt pahemmin", Laitinen lisää.

Kyläläiset toivoisivat kaarteeseen edes varoitusmerkkiä. Mutkan profiilin muuttamista loivemmaksi ja paremmin kallistetuksi ei rohjeta edes toivoa. Laitisen mukaan eräs toinen kyläläinen on suullisesti ilmoittanut paikasta Destialle. Tieto ei kuitenkaan liikkunut Destialta eteenpäin tien ylläpidosta vastaavalle Keski-Suomen ely-keskukselle, sillä ilmoitus olisi pitänyt laatia kirjallisena.

Keski-Suomen ely-keskuksen liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen kuuli ongelmamutkasta ensi kertaa vasta Laukaa-Konnevesi-lehden otettua häneen yhteyttä. Pesosen mukaan ely-keskus saa onnettomuustiedot poliisin tilastoista, eikä niissä ole mainintoja kyseisen ongelmamutkan onnettomuuksista. Tämä voi johtua siitä, ettei ulosajoista ole ilmoitettu poliisille.

"Koko seututiellä 659 on sattunut meidän rekisterin mukaan ainoastaan eläinonnettomuuksia ja yksi eräässä toisessa paikassa sattunut raskaan liikenteen onnettomuus viimeisen kymmenen vuoden aikana. Elyllä ei siis ole ollut tietoa kaarteen ongelmista", liikenneturvallisuusinsinööri Anne-Maria Pesonen kertoo.

Lue lisää 27.10 ilmestyneestä Laukaa-Konnevesi-lehdestä!