Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL: Suomalaistalli vaatii oikeudessa ex-rallitähti Juha Kankkuselta ja hänen pojaltaan lähes 100 000 euroa – epäselvää on vielä se, kuka on lopulta velkaa kenellekin

Suomalainen kilpa-autoiluyritys ja talli Lehtonen Motorsport Oy (LMS) vaatii laukaalaiselta rallin nelinkertaiselta maailmanmestarilta Juha Kankkuselta sekä tämän pojalta Niko Kankkuselta 89 100 euroa korkoineen.

Iltalehti kertoo, että asiaa käsiteltiin maanantaina ja tiistaina Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa Espoossa. LMS vaatii Kankkusia korvaamaan myös oikeudenkäyntikulut.

Tapauksessa kyse on vuodesta 2017, jolloin Niko Kankkunen ajoi Saksan ADAC-autokilpailusarjaa LMS Racing Teamissa Audi RS2 TCR -merkkisellä autolla. Auto oli Lehtonen Motorsport Oy:n hallinnassa.

Lehtonen Motorsport ja Juha Kankkunen tekivät Niko Kankkusen kaudesta suullisen sopimuksen ajamisen rahoituksen osalta. Suullinen sopimus vastasi keskeisiltä osin tallin allekirjoittamatonta sopimusluonnosta, josta molemmat osapuolet ovat samaa mieltä.

Sopimuksen sisällöstä sen sijaan on paljon erimielisyyksiä.

LMS:n mukaan Kankkusen ja tallin sopimuksessa kauden laskennallinen kokonaishinta oli 95 200 euroa nettona. Tallin mukaan kyseessä oli arvioitu hinta ennen arvonlisäveroa. Kun verot lisätään, sopimusten mukaisten palveluiden arvioitu hinta oli 118 048 euroa.

Tallin kausiselvityksen mukaan todelliset kustannukset olivat 131 920,62 euroa eli kymmenen prosenttia enemmän kuin sopimuksessa oli ennakoitu.

Suomalaisyrityksen mukaan Kankkusen tulisi maksaa myös 49 928,38 euroa sopimukseen kuulumattomia maksuja.

Tallin mukaan Kankkusille ei ole missään vaiheessa luvattu, että kauden kokonaishinta olisi 95 200 euroa. Heille oli ilmoitettu, että lopulliset maksut määräytyvät toteutuneiden kustannusten perusteella.

Kankkuset vaativat, että vaateet hylätään kokonaisuudessaan perusteettomina.

Juha Kankkusen mukaan hän ja LMS ovat sopineet koko kaudesta eli seitsemästä kilpailusta "könttähinnan". Kankkusen mukaan lisätöistä ja -kuluista olisi pitänyt sopia hänen kanssaan etukäteen, eikä ilmoittaa kokonaiskustannusarviota vasta kauden jälkeen.

Kankkunen katsoo, ettei LMS:llä ole saatavia häneltä. Puolustuksen mukaan tilanne on toisin päin eli talli olisi ex-kuskille velkaa.

Kankkunen kertoo tehneensä LMS:lle suorituksia ainakin 200 813 euroa. Puolustuksen mukaan Kankkusen tekemien suoritusten määrä ylittää kantajan esittämien vaatimusten määrän.

Kankkunen on siinä käsityksessä, että hänellä olisi LMS:ltä saatavia 91 600 euron edestä.

Puolustuksen mukaan asiaa ei ylipäätään pitäisi käsitellä Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa Espoossa, koska Juha Kankkunen asuu Monacossa. Jutussa annetaan tuomio 25. kesäkuuta.