Rivitalosta se alkaa

Anssi Koskinen

Konneveden Siikaniemen alueen rakentaminen alkaa tänä keväänä. Kunnanhallitus hyväksyi maakaupan, jossa kunta myy 3 208 neliömetrin laajuisen Siltakivi-nimisen tilan vesantolaiselle rakentajalle Ari Hulkkoselle 60 000 eurolla.

Hulkkonen aikoo rakentaa Siikaniemeen aluksi yhden puurakenteisen rivitalon, mutta alueella on varaus toisellekin. Lisäksi Siikaniemeen on kaavoitettu omakotitalotontteja.

Ensimmäisenä rakennettava Asunto Oy Konneveden Siikaniemi sisältää neljä 48,3 neliön kaksiota ja kaksi 63,9 neliön kolmiota. Kaikissa asunnoissa on sauna, tupakeittiö, autokatos ja varasto. Taloyhtiössä on maalämpö ja lattialämmitys.

Asuntojen ennakkokauppa on käynyt hyvin, sillä ostajaa vailla on enää yksi kaksio. Myynnissä ovat lisäksi hanketta tukeneen pankin ostama kolmio ja kunnan lunastama kaksio.

Rakennuttaja Ari Hulkkonen ei ole kokenut projektia uskaliaalta. Hän on aiemminkin rakentanut pienille paikkakunnille.

"Ei rakentaminen mihinkään häviä, vaikka taloudessa olisi vaikeampi vaihe. Näitä on tullut tehtyä jo aika monta ja suunnilleen yksi kesässä. Viime kesänä valmistui Vesannolle yksi vastaavan kokoinen projekti", Hulkkonen kertoo.

Hulkkonen pitää rakennuspaikkaa ainutlaatuisena, vaikka talo ei tulekaan aivan Siikakosken rantaan.

"Väliin jää parikymmentä metriä kunnan omistamaa puistoaluetta, johon ei tulla rakentamaan mitään. Paikkahan on aivan upea. Lähellä ovat koski, tukkilaiskämppä ja Siikapirtti. Tuollaisille paikoille ei nykyään paljoa rakenneta."

Rakentaja Ari Hulkkonen pitää yksikerroksista rivitaloa rakennuttajan kannalta varmana vaihtoehtona. Monet potentiaalisista ostajista ovat kiinnostuneita juuri sen tyyppisestä asumisesta.

"Näitä ovat pääasiallisesti vanhemmat ihmiset ostamassa, ja he eivät halua portaita huusholliin. Toisaalta on meillä tässäkin kohteessa myös nuoriakin ostajia. Uskon, että yleisemminkin paluumuuttajat ja lapsiperheet ovat kiinnostuneita tämän tyyppisistä kohteista sikäli kun vain etätöiden tekeminen onnistuu. Monet haluavat kasvattaa lapsensa maaseudulla."

Rakentaminen voi Ari Hulkkosen mukaan alkaa niin pian kuin mahdollista. Kenties jo huhtikuussa, riippuen kevään saapumisvauhdista.

"Viime vuonna alettiin Vesannolla rakentaa vappuviikolla ja 18. joulukuuta luovutettiin asiakkaille", Hulkkonen muistelee.

Kommentoi