Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Jyväskylässä nollan koronatapauksen päivä, uusia tartuntoja listattiin Laukaaseen, Jämsään ja Äänekoskelle – Keski-Suomi ei ole enää maan pahin koronakeskittymä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastoihin ei tullut torstaina Jyväskylän osalta yhtään uutta koronavirustartuntaa. Jyväskylän koronatapausten kokonaismäärä on siis edelleen 270.

Uusia koronatartuntoja listattiin THL:n lukuihin torstaina Jämsässä kaksi sekä Laukaassa ja Äänekoskella molemmissa yksi.

THL:n mukaan Äänekoskella koronatapausten kokonaismäärä on tällä hetkellä 44, Jämsässä 19 ja Laukaassa 15.

Kahden viime viikon aikana Keski-Suomessa on THL:n mukaan todettu yhteensä 102 varmistettua koronatapausta. Sitä edeltävältä kahden viikon jaksolta kirjattiin 77 koronavirustartuntaa.

Ilmaantuvuusluvulla mitattuna Keski-Suomi on ”pudonnut” Suomen toiseksi pahimmaksi koronakeskittymäksi. Maakunnan ilmaantuvuusluku on 40,3, kun se oli keskiviikkona 45,8.

Maan pahimmaksi korona-alueeksi on noussut Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS), jossa ilmaantuvuusluku on 41,2. Ilmaantuvuusluku kertoo tapausten määrän kahden edellisen viikon ajalta sataa tuhatta asukasta kohti.

Koko maassa uusia koronatartuntoja raportoitiin 111. Näin ollen Suomessa ylitettiin 10 000 varmistetun koronatapauksen raja. Tarkka koronavirustartuntojen lukema Suomessa on nyt 10 103.