Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laukaa sulkee liikuntatilansa ja kieltää yli 20 hengen tilaisuudet – myös maskisuositus annettiin

Laukaa liittyy niiden kuntien joukkoon, jossa otetaan aluehallintoviraston määräysten mukaiset tiukat rajoitukset voimaan aina joulukuun 21. päivään asti koronan leviämisen estämiseksi.

Laukaa on päättänyt sulkea liikuntatilat, kieltää kaikki yli 20 hengen tapahtumat ja antaa maskisuosituksen.

Kunta suosittelee myös, että Laukaassa ei järjestetä yli 20 hengen yksityistilaisuuksia. Suositus on sama kuin Keski-Suomen alueellinen tartuntatautien johtoryhmän suositus.

Laukaan kunnan liikunta- ja kuntosalit suljetaan 7.–21.12. väliseksi ajaksi. Rajoitus koskee sekä Laukaan kunnan järjestämää toimintaa kuten kansalaisopiston liikuntaryhmät, että tilojen ulkopuolista käyttöä kaikissa ikäryhmissä.

Kunnan erityisryhmien liikunta siirretään mahdollisuuksien mukaan ulkotiloihin. Tilat pyritään avaamaan käyttöön mahdollisimman pian, kun koronaepidemiatilanne sen sallii.

Laukaassa on nyt annettu THL:n koronaepidemian kiihtymisvaiheen ohjeen mukainen maskisuositus. Maskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä ja kaikissa julkisissa sisätiloissa sekä tilaisuuksissa, joissa turvavälejä ei aina voida noudattaa.

Myös riskialueelta Suomeen saapuvien matkustajien tulee pitää maskia siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin. Maskisuositus koskee ensi sijassa yli 15-vuotiaita.

Omille työpaikoilleen kunta on myös jo antanut maskisuosituksen.