Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Suomessa kolme uutta koronatapausta – uusia tartuntoja Jyväskylässä ja Laukaassa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen (THL) mukaan Keski-Suomessa on todettu maanantaina kolme uutta koronatartuntaa. Epidemian alusta Keski-Suomessa on nyt todettu kaikkiaan 910 tapausta.

Todetuista tartunnoista kaksi oli Jyväskylästä ja yksi Laukaasta. Jyväskylässä tapauksia on todettu keväästä alkaen siis 722, kun Laukaassa niitä on diagnosoitu samalla ajanjaksolla 27.

Lisäksi Kangasniemellä todettiin kolme uutta tartuntaa, nostaen kunnan kokonaismäärän lukemaan 27.

THL:n tartuntatautirekisterin luvut päivittyvät muutamien päivien viiveellä.

Keski-Suomen ilmaantuvuusluku jatkoi laskuaan. Se on nyt 58,5, kun vielä esimerkiksi lauantaina lukema oli 65,6. Ilmaantuvuusluku kuvaa koronatapausten määrää kahden viikon aikana sataa tuhatta asukasta kohden.

Toisaalta maakunnan tartuntamäärien taannoinen kasvu näkyy kahden viikon tarkastelujaksossa edelleen selvästi. Kahden viime viikon aikana koronatapauksia on maakunnassa ollut 148, kun tätä edellisten kahden viikon lukema oli 84.

Suomessa on raportoitu 361 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Viimeisen kahden viikon aikana on raportoitu yhteensä 5 770 tartuntaa, kun kahtena aiempana viikkona tartuntoja oli 4 114.

Yhteensä koko epidemian aikana on raportoitu 28 242 koronavirusdiagnoosia.