Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Jyväskylässä raportoitiin kaksi koronatartuntaa ja Laukaassa yksi uusi tapaus – Virroilla koronatilastoissa tapahtui raju käänne

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi joulupäivänä Jyväskylässä kaksi uutta koronatapausta. Kaupungissa on nyt todettu epidemian alusta saakka yhteensä 898 koronavirustartuntaa.

THL listasi perjantaina lisäksi yhden uuden koronatapauksen Laukaaseen ja peräti neljä Virroille. Virroilla varmistettuja tautitapauksia oli vielä jouluaaton listauksessa viisi, joten määrä lähes kaksinkertaistui joulupäivän tilastoissa.

Huomioitavaa on, että THL:n tartuntatautirekisterin luvut päivittyvät muutamien päivien viiveellä. Luvuissa eivät näy kunnat, joissa tartuntoja on alle viisi kappaletta.

Maakunnassa on todettu epidemian alusta alkaen 1 159 koronavirustartuntaa.

Keski-Suomen koronailmaantuvuusluku jatkoi joulupäivän tilastoissa selkeää laskusuuntaa. Tuorein lukema THL:n listauksessa oli 60,8, kun se jouluaattona oli 68,8 ja keskiviikkona vielä yli 75. Ilmaantuvuusluku kuvaa koronatapausten määrää kahden viikon aikana sataa tuhatta asukasta kohden.

Koko maassa THL raportoi joulupäivänä 201 uutta varmistettua tautitapausta. Kahden viime viikon aikana Suomessa on raportoitu uusia koronavirustartuntoja selvästi vähemmän kuin sitä edeltävällä kahden viikon jaksolla.