Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Jyväskylään listattiin iso rypäs uusia koronatartuntoja – uusia tautitapauksia raportoitiin myös Laukaassa, Muuramessa ja Jämsässä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi lauantaina Jyväskylässä 21 uutta koronatapausta.Jyväskylän kaupunki kertoi perjantaina, että selvä enemmistö tällä viikolla todetuista koronatartunnoista on saatu karanteenissa olleiden perheiden keskuudessa. Tartuntojen alkuperästä on pystytty jäljittämään noin 80 prosenttia. 

Muualle Keski-Suomeen THL listasi lauantaina yhdet uudet tartunnat Laukaaseen, Muurameen ja Jämsään. Luvuissa on hyvä ottaa huomioon, että THL:n tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät muutamien päivien viiveellä.

THL:n mukaan Keski-Suomessa on todettu epidemian alusta lähtien nyt kaikkiaan 1 812 koronavirustartuntaa.

Keski-Suomen ilmaantuvuusluku painui lauantaina alle sadan. Uusin lukema THL:n tilastoissa oli 98,4, kun se oli perjantaina 100,8. Esimerkiksi vielä keskiviikkona maakunnan ilmaantuvuusluku oli yli 136. Ilmaantuvuusluku kuvaa todettujen koronatapausten määrää kahden viikon aikana sataatuhatta asukasta kohden.

Koko maassa THL raportoi lauantaina 435 uutta koronatartuntaa.

THL:n listauksen mukaan koronavirusrokotteen on Keski-Suomessa saanut 9 298 henkeä. Kun mukaan lasketaan toisenkin rokoteannoksen saaneet, on maakunnassa annettu yhteensä 12 527 koronarokotetta.

Vertailun vuoksi Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä koronarokotteen on saanut 10 385 henkilöä ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä 22 651 henkilöä. THL:n rokotusluvuissa on huomioitavaa, että niissä eivät välttämättä näy vielä kaikki uusimmat rokotukset.