Laajat korona-altistumiset johtivat päätökseen etäopetuksesta Laukaassa: Sydän-Laukaan ja Kirkonkylän koulujen oppilaita etäopetukseen huomisesta lähtien

Laukaan kirkonkylässä Sydän-Laukaan koulun 7.–9. luokat ja Kirkonkylän koulun 4.–6. luokat siirtyvät etäopetukseen huomisesta lähtien huhtikuun 5. päivään asti. Laukaan koronatyöryhmä päätti asiasta tiistaina aamulla seututerveyskeskuksen tartuntatautilääkärin kanssa.

Etäopetukseen siirrytään kouluissa, joissa on viime päivinä todettu laajoja korona-altistumisketjuja.

Päätös etäopetukseen siirtymisestä on tehty tartuntatautilain ja perusopetuslain nojalla. Kirkonkylän koulun 1.–3. luokat ja molempien koulujen erityisen tuen päätöksen saaneet oppilaat jatkavat lähiopetuksessa perusopetuslain nojalla.

Maanantaina Laukaan kahdessa koulussa ja yhdessä päiväkodissa todettiin yhteensä 84 korona-altistumista. Tartunnat eivät ole levinneet tähän mennessä kouluissa, mutta tartuntojen todennäköisyys kouluissa kasvaa. Etäopetuksella saadaan tehokkaasti vähennettyä altistumisten määrää.

– Jos halutaan toimia ennaltaehkäisevästi, sen aika on nyt, ennen kuin syntyy lisää altistumisia ja tartuntoja, Laukaan kunnan koronatyöryhmän puheenjohtaja Jukka Lappalainen sanoi tiedotteessa.

Vaarana on viruksen leviäminen erityisesti vanhuksiin ja riskiryhmään kuuluviin henkilöihin. Lisäksi todetut altistumiset aiheuttavat jo nyt välillisesti hoivatyöntekijöiden karanteeneja, vaikka hoivayksiköissä ei altistumisia vielä olekaan. Työntekijöiden saatavuus on jo nyt vaikeutunut vanhus- ja vammaispalveluiden yksiköissä.

Pääsiäiseen saakka toteutettava etäopetus aiheuttaa 13 vuorokauden tauon koulussa tapahtuviin kontakteihin. Etäopetuksen aikana altistumis- ja tartuntaketjuja on mahdollista katkaista. Koronatyöryhmä arvioi, että määräaikaisen etäopetuksen vaikutukset lasten ja nuorten oppimiseen ja koulunkäyntiin ovat siedettävät, kun suhteutetaan se tautitilanteen riskeihin.

Myös kaikkia kodin ulkopuolisia lähikontakteja olisi hyvä jaksaa välttää etäopetuksen aikana.

Laukaan koronatartuntojen ilmaantuvuusluku oli tiistaina aamulla 159,3. Lisäksi päiväkohtaiset testimäärät ja tautitapaukset Laukaassa ovat lisääntyneet jatkuvasti. Tapausten kirjautumisen epätasaisuus aiheuttaa tulkintavaikeutta lyhyellä aikavälillä, mutta pidemmän aikavälin lukemat näyttävät selvän suunnan.

Koulujen rehtorit tiedottavat oppilaita, huoltajia, henkilökuntaa ja muita sidosryhmiä etäopetukseen siirtymisen käytännöistä.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut