Keuruulla ja Laukaassa pääsee koronapiikille ilman ajanvarausta – rokotteita uhkaa jäädä käyttämättä

Keuruulla ja Laukaassa patistetaan kansaa koronarokotukseen. Agata Anttonen

Satu Kakkori

Seututerveyskeskukseen kuuluvien Keuruun ja Laukaan terveysasemilla järjestetään kaksi koronarokotuspäivää, jonne voi tulla ilman ajanvarausta.

Laukaassa rokotetaan 100 ensimmäistä tulijaa perjantaina 27. elokuuta kello 8.30–14. Rokotuspaikka on terveysaseman ensimmäisessä kerroksessa sinisellä käytävällä.

Keuruulla rokotetaan 60 ensimmäistä tulijaa torstaina 2. syyskuuta kello 12–15.30. Rokotuspaikka on terveysasemalla toisessa kerroksessa aikuisneuvolassa.

Seututerveyskeskus tiedotti tiistaina, että koronarokotuksien ajanvaraus ei ole ollut niin vilkasta kuin on toivottu ja rokotteita uhkaa jäädä käyttämättä. Siksi järjestetään rokotuspäivät ilman ajanvarausta. Näinä päivinä voi tulla ottamaan ensimmäisen rokotuksen tai tehosterokotuksen, jos ensimmäisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kahdeksan viikkoa.

Vaikka rokoteaika olisi varattuna myöhemmälle ajalle, ne voidaan perua rokotuksen yhteydessä.

Rokotukseen tulijoita kehotetaan varautumaan odottamaan vuoroaan tarvittaessa myös ulkona, jotta turvavälit saadaan säilytettyä sisätiloissa. Myös maskin käytöstä muistutetaan.

Seututerveyskeskus palvelee Joutsan, Luhangan, Toivakan, Keuruun, Multian, Petäjäveden, Laukaan ja Konneveden asukkaita. Terveysasemien ja päivystyksen puhelimet ovat olleet pahoin ruuhkautuneita. Ihmisiä pyydetään välttämään soittamasta vastaanottojen ja päivystyksen puhelinnumeroihin rokotusasioissa.

Kommentoi