Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin 107 koronatartuntaa – mukana myös lauantain ja sunnuntain luvut, toisen annoksen rokotekattavuus lähenee 70:tä prosenttia

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos raportoi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueelle maanantaina 107 uutta koronavirustartuntaa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu koronaepidemian aikana yhteensä 3 964 koronatartuntaa.

Tartuntojen suuri määrä johtuu siitä, että tiedot päivitetään enää vain arkipäivisin. Aiemmin THL kertoi luvut myös viikonloppuina. Viime viikonloppu oli ensimmäinen, jolloin tartuntoja ei raportoitu.

Tartunnoista 78 tilastoitiin Jyväskylään, jossa on nyt todettu 2964 tartuntaa koko epidemian aikana. Lisäksi tartuntoja raportoitiin viisi Keuruulla, kuusi Laukaassa, kolme Hankasalmella, kaksi Petäjävedellä, yhdeksän Saarijärvellä, yksi Joutsassa, yksi Viitasaarella ja kaksi Multialla.

Keuruulla tapauksia on nyt 95, Laukaassa 237, Hankasalmella 62, Petäjävedellä 54, Saarijärvellä 52, Joutsassa 20, Viitasaarella 20 ja Multialla 16.

Lisäksi Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvan Jämsän tartunnat kasvoivat yhdellä. Jämsään on tilastoitu nyt koko epidemian aikana 163 tartuntaa.

Myös Virroilla todettiin yksi uusi tartunta. Tartuntoja on nyt 61.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ilmaantuvuusluku nousi jälleen. Maanantaina luku oli 149, kun se oli perjantaina tasan 117 ja torstaina 109,9.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin rokotekattavuus on toisen annoksen osalta 68,9 prosenttia. Ensimmäisen annoksen kattavuus on 84,2 prosenttia. Toista rokotetta on annettu sairaanhoitopiirissä 153 973. Ensimmäisiä annoksia on annettu tähän mennessä 188 614 kappaletta.