Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Uusia koronatartuntoja Jyväskylässä, Laukaassa, Äänekoskella, Hankasalmella, Jämsässä ja Kangasniemellä – Keski-Suomen ilmaantuvuusluku otti uuden suunnan

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi tiistaina Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 18 uutta koronatapausta.

Uusia tartuntoja tilastoitiin yhdeksän Jyväskylään, viisi Laukaaseen, kolme Äänekoskelle ja yksi Hankasalmelle.

Lisäksi kaksi uutta tartuntaa listattiin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Jämsään ja yksi tartunta Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Kangasniemelle.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on tilastoitu koronapandemian alusta alkaen yhteensä 5 149 koronavirustartuntaa.

Keski-Suomen koronailmaantuvuusluku kääntyi nousun jälkeen laskusuuntaan. THL kertoi maakunnan uusimman ilmaantuvuusluvun olevan nyt 128,5, kun se oli maanantaina 132. Viime viikon lopulla lukema oli hieman yli 120. Ilmaantuvuusluku kuvaa tartuntatapausten määrää 100 000 asukasta kohden kahden viikon aikana.

THL raportoi tiistaina koko maassa 810 uutta varmistettua tautitapausta. THL:n mukaan Suomessa on raportoitu edellisen vuorokauden aikana yhdeksän uutta koronaan liittyvää kuolemaa.

THL:n rokotusrekisterin mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä rokotuskattavuus on 12 vuotta täyttäneessä väestössä ensimmäisen annoksen osalta 86,5 prosenttia ja toisen 78,4 prosenttia. Ensimmäisen annoksen on saanut kaikkiaan 193 926 ja toisen annoksen 175 453 ihmistä.