Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomessa raportoitiin reilusti yli sata uutta tartuntaa – koronatilastoihin tuli kovaa kasvua Jyväskylässä ja Laukaassa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi maanantaina Keski-Suomessa 111 uutta koronavirustartuntaa.

Uusista tapauksista 64 tilastoitiin Jyväskylään, jossa on listattu koko pandemian aikana kaikkiaan 3 917 koronatapausta.

Jyväskylän lisäksi iso koronarypäs merkittiin Laukaaseen, jossa tilastoitiin 29 uutta tartuntaa.

Maanantaina koronatilastot kasvoivat myös Uuraisilla seitsemällä uudella tapauksella, Keuruulla ja Saarijärvellä molemmissa kolmella sekä Hankasalmella, Muuramessa, Petäjävedellä, Pihtiputaalla ja Viitasaarella yksillä tartunnoilla.

Yhdet uudet tartuntatapaukset merkittiin Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä Mänttä-Vilppulaan ja Virroille.

Kaikissa näissä luvuissa on huomioitavaa se, että niissä on mukana tartuntoja useilta päiviltä, sillä THL ei päivitä koronalukujaan viikonloppuisin.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu pandemian alusta lähtien yhteensä 5 703 varmistettua tautitapausta.

Keski-Suomen koronailmaantuvuusluku on edelleen kovassa kasvussa. Maanantaina THL:n lukema oli 219, kun se oli perjantaina 193,3 ja torstaina 180,6. Ilmaantuvuusluku kuvaa tapausten määrää 100 000 asukasta kohden kahden viikon jaksolla.

Koko maassa THL raportoi maanantaina 2 616 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on Suomessa 322 koronapotilasta, joista tehohoitoa on tarvinnut 43.

THL:n rokotusrekisterin mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 86,9 prosenttia ja toisen annoksen 80,3 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä.

Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut sairaanhoitopiirissä kaikkiaan 194 929 ihmistä ja toisen annoksen 179 756 ihmistä. Kolmannen annoksen on saanut 8 263 ihmistä.