Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Jyväskylässä raportoitiin 21 uutta koronatartuntaa – maakunnan ilmaantuvuusluku jatkaa reilussa kasvussa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi tiistaina Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 40 uutta koronatapausta.

Uusista tartunnoista 21 listattiin Jyväskylään. Sen lisäksi Keuruun koronatilastot lihoivat seitsemällä uudella tapauksella, Saarijärven viidellä ja Äänekosken kahdella. Yhdet varmistetut tautitapaukset tilastoitiin Hankasalmelle, Joutsaan, Laukaaseen, Petäjävedelle ja Uuraisille.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin puolella Jämsässä raportoitiin neljä uutta koronatapausta ja Virroilla yksi.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu pandemian alusta lähtien yhteensä 5 743 koronavirustartuntaa.

Keski-Suomen koronailmaantuvuusluvun kasvu ei näytä yhtään hidastumisen merkkejä. THL:n tiistaina ilmoittama lukema oli 234,4, kun se oli maanantaina tasan 219 ja viime viikon lopulta selvästi alle 200. Ilmaantuvuusluku kuvaa koronatapausten määrää 100 000 asukasta kohden kahden viikon jaksolla.

Koko maassa THL raportoi tiistaina 1 088 uutta koronatartuntaa ja viisi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

THL:n rokotusrekisteri kertoo, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 86,9 prosenttia ja toisen annoksen 80,3 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä.

Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut sairaanhoitopiirissä 194 929 ihmistä ja toisen annoksen 179 756 ihmistä. Kolmannen annoksen on saanut 8 263 ihmistä.