Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Jyväskylässä raportoitiin 33 uutta koronatapausta – myös Laukaassa ja Saarijärvellä tilastoihin tuli selkeä hyppäys

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tilastoi torstaina Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 63 uutta koronatartuntaa.

Uusista tapauksista 33 listattiin Jyväskylään. Laukaaseen tilastoitiin kymmenen uutta varmistettua tautitapausta.

Muualla sairaanhoitopiirissä koronatilastot kasvoivat Saarijärvellä kuudella uudella tartunnalla, Keuruulla neljällä, Muuramessa ja Uuraisilla molemmissa kolmella, Äänekoskella kahdella sekä Hankasalmella ja Toivakassa yksillä tapauksilla.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä raportoitiin Jämsässä ja Virroilla kummassakin kolme uutta tapausta ja Mänttä-Vilppulassa yksi.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on todettu pandemian alusta lähtien yhteensä 5 811 koronatartuntaa.

Keski-Suomen koronailmaantuvuusluku jatkoi edelleen pienessä laskussa. Uusin lukema oli 230,1, kun se oli keskiviikkona 231,6 ja tiistaina 234,4. Ilmaantuvuusluku on silti varsin korkea, sillä se oli viime viikon lopulla selvästi alle 200. Ilmaantuvuusluku kuvaa koronatapausten määrää 100 000 asukasta kohden kahden viikon jaksolla.

Koko maassa THL raportoi torstaina 1 344 uutta koronavirustartuntaa.

THL:n rokotusrekisteri kertoo, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 86,9 prosenttia ja toisen annoksen 80,6 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä.

Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut sairaanhoitopiirissä kaikkiaan 195 084 ihmistä ja toisen annoksen 180 305 ihmistä. Kolmannen annoksen on saanut 9 346 ihmistä.