Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Jyväskylässä raportoitiin 20 uutta tautitapausta – Keski-Suomessa uusia koronaosumia napsahti yli kymmenelle eri paikkakunnalle

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi keskiviikkona Jyväskylässä 20 uutta koronavirustartuntaa.

Jyväskylän lisäksi Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä tilastoitiin Laukaaseen ja Saarijärvelle molempiin kuusi uutta tapausta, Äänekoskelle neljä, Kannonkoskelle kolme, Toivakkaan kaksi sekä Karstulaan, Kivijärvelle, Keuruulle ja Muurameen yhdet tartunnat.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä uusia koronatartuntoja listattiin Jämsään neljä ja Mänttä-Vilppulaan kaksi sekä Etelä-Savossa Kangasniemelle yksi.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on raportoitu pandemian alusta alkaen yhteensä 6 049 tartuntaa.

Sairaanhoitopiirin koronailmaantuvuusluku oli keskiviikkona 244,3. Tiistaina lukema oli 240,3 ja maanantaina 247,1. Ilmaantuvuusluku kuvaa koronatapausten määrää 100 000 asukasta kohden kahden viikon jaksolla.

Koko maassa THL raportoi 1 570 uutta koronavirustapausta, mikä on suurin päiväkohtainen lukema Suomessa koko koronapandemian aikana.

THL:n mukaan Suomessa on koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa 275 ihmistä, joista tehohoitoa on tarvinnut 51. Tehohoitopotilaiden määrä ei ole muuttunut maanantain jälkeen. Muiden potilaiden määrä on pienentynyt maanantaista 45:llä.

THL:n rokotusrekisterin mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ensimmäisen koronarokoteannoksen on saanut 87,1 prosenttia ja toisen annoksen 81,3 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä.

Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut sairaanhoitopiirissä kaikkiaan 195 526 ihmistä ja toisen annoksen 181 951 ihmistä. Kolmannen annoksen on saanut 12 085 ihmistä.