Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Suomessa raportoitiin lähes 240 uutta koronatapausta – Jyväskylässä tilastoihin tuli raju hyppäys

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi maanantaina Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä 235 uutta koronatartuntaa.

Uusista tapauksista 173 listattiin Jyväskylään, jossa on tilastoitu pandemian alusta alkaen yhteensä 4 760 varmistettua tautitapausta.

Maanantaina koronatilastot kasvoivat Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä myös Äänekoskella 23:lla, Laukaassa 14:llä, Hankasalmella kahdeksalla, Muuramessa ja Petäjävedellä neljällä, Keuruulla, Konnevedellä, Pihtiputaalla ja Viitasaarella kahdella sekä Joutsassa yhdellä uudella tapauksella.

Sairaanhoitopiirin lähialueilla uusia koronatartuntoja tilastoitiin Jämsässä neljä, Virroilla kaksi sekä Kangasniemellä, Perhossa ja Ähtärissä yksi.

Kaikissa lukemissa on huomioitava se, että THL ilmoitti koronaluvut viimeksi perjantaina. Maanantain luvuissa on siis mukana ainakin kolmen päivän koronatapauksia.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on raportoitu koronapandemian alusta alkaen yhteensä 7 162 koronavirustartuntaa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronailmaantuvuusluku kasvoi rajusti viime viikon loppuun verrattuna. Maanantain lukema oli THL:n mukaan 318,6, kun se oli perjantaina 294,1. Ilmaantuvuusluku kuvaa tapausten määrää kahden viikon aikana sataa tuhatta asukasta kohden.

Koko maassa THL raportoi 5 932 uutta koronatartuntaa ja 39 uutta koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Sairaalahoidossa on kaikkiaan 340 koronapotilasta, joista 60 on tarvinnut tehohoitoa. Tehohoitopotilaiden määrä on kasvanut viime perjantaista kymmenellä potilaalla.

THL:n rokotusrekisterin mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä koronarokotteen ensimmäisen annoksen kattavuus on tasan 88 prosenttia, toisen 83,4 prosenttia ja kolmannen 13,4 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Ensimmäisiä annoksia on sairaanhoitopiirissä annettu yhteensä 197 675, toisia annoksia 186 802 ja kolmansia 29 934.