Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomeen tilastoitiin yli 60 uutta tautitapausta – ilmaantuvuusluvun kasvukäyrä osoittaa maakunnassa rajusti ylöspäin

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tilastoi tiistaina Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin 62 uutta koronavirustartuntaa. Uusista tapauksista 49 raportoitiin Jyväskylässä.

Jyväskylän lisäksi uusia tautitapauksia listattiin Laukaaseen seitsemän, Petäjävedelle viisi ja Saarijärvelle yksi. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ulkopuolella koronatartuntoja merkittiin Etelä-Pohjanmaan Ähtäriin viisi ja Pirkanmaan Mänttä-Vilppulaan yksi.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä on raportoitu koronapandemian alusta alkaen nyt kaikkiaan 7 224 koronavirustartuntaa.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin koronailmaantuvuusluku jatkoi tiistaina kovassa kasvussa. THL ilmoitti maakunnan uusimmaksi lukemaksi 330,5, kun se oli maanantaina 318,6 ja perjantaina 294,1. Ilmaantuvuusluku kuvaa tapausten määrää kahden viikon aikana sataa tuhatta asukasta kohden.

Koko maassa THL raportoi 2 042 uutta varmistettua tautitapausta.

THL:n rokotusrekisteri kertoo, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä koronarokotteen ensimmäisen annoksen kattavuus on tasan 88 prosenttia, toisen 83,4 prosenttia ja kolmannen 13,4 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Ensimmäisiä annoksia on sairaanhoitopiirissä annettu kaikkiaan 197 678, toisia annoksia 186 802 ja kolmansia 29 938.