Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomeen yli 60 koronatartuntaa – ilmaantuvuusluku lähes 350

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi keskiviikkona Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin (KSSHP) 60 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista suurin osa, 28 kappaletta, listattiin Jyväskylään. Äänekoskelle tartuntoja osui 16. Muurameen tartuntoja osui neljä ja Saarijärvelle kolme. Laukaaseen, Pihtiputaalle, Joutsaan ja Kinnulaan osui jokaiseen kaksi tartuntaa. Konnevedelle rekisteröitiin yksi uusi koronatartunta.

KSSHP:ssa on todettu koronaepidemian aikana yhteensä 7 284 koronavirustartuntaa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvaan Jämsään listattiin kolme uutta tartuntaa. Keski-Suomen lähikuntiin, Mänttä-Vilppulaan tartuntoja listattiin neljä ja Virroille yksi.

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ilmantuvuusluku jatkoi kohoamistaan. Keskiviikon lukema oli 347, kun tiistaina se oli 330 ja maanantaina 318,6.

Ilmaantuvuusluku kuvaa tapausten määrää kahden viikon aikana sataa tuhatta asukasta kohden.

Koko maahan THL raportoi 2 877 koronatartuntaa.

THL:n rokotusrekisteri kertoo, että Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä koronarokotteen ensimmäisen annoksen kattavuus on tasan 88 prosenttia, toisen 83,5 prosenttia ja kolmannen 14,1 prosenttia 12 vuotta täyttäneistä. Ensimmäisiä annoksia on sairaanhoitopiirissä annettu kaikkiaan 197 799, toisia annoksia 187 031 ja kolmansia 31 572.