Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomeen raportoitiin jouluaattona 89 koronavirustartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) raportoi Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin (KSSHP) jouluaattona 89 uutta koronavirustartuntaa. Myös useaan Keski-Suomen lähikuntaan osui uusia tautitapauksia.

KSSHP:n kunnissa eniten tartuntoja havaittiin Jyväskylässä, jossa niitä todettiin 63 kappaletta. Äänekoskella tartuntoja listattiin kuusi, Uuraisilla neljä, sekä Muuramessa ja Hankasalmella kummassakin kolme. Laukaaseen, Saarijärvelle, Petäjävedelle ja Pihtiputaalle tartuntoja rekisteröitiin jokaiseen kaksi kappaletta. Yksittäisiä tartuntoja havaittiin Keuruulla ja Viitasaarella.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Jämsässä havaittiin kaksi uutta koronatartuntaa. Keski-Suomen lähikunnissa Ähtärissä listattiin kaksi uutta tartuntaa ja Perhossa yksi.

KSSHP:ssa on todettu koronaepidemian aikana 7 455 koronavirustartuntaa. Keski-Suomen ilmaantuvuusluvun reilu kasvu jatkui edelleen. Jouluaattoperjantaina se oli 376,3, kun torstaina se oli 361,3 ja keskiviikkona 347.

Koko maahan THL raportoi 3 233 koronatartuntaa. Suomessa on todettu koronaepidemian aikana yhteensä 230 392 tartuntaa.