Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

THL: Keski-Suomeen yli 1 500 koronatartuntaa – mukana useamman päivän luvut, katso oman kuntasi tautitilanne

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) rekisteröi maanantaina Keski-Suomen sairaanhoitopiiriin (KSSHP) 1 562 uutta koronavirustartuntaa. Valtavin osuus tartunnoista rekisteröitiin Jyväskylään, jonne listattiin 1 244 tapausta.

Jyväskylän tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä kertoo, että luvuissa on todennäköisesti tartuntoja pitkältä aikaväliltä.

THL:n tartuntatautirekisteri päivittyi viimeksi perjantaina 4. maaliskuuta, ja rekisterissä on ollut teknisiä häiriöitä viime viikon aikana.

Laukaaseen listattiin 73 tartuntaa, Äänekoskelle 64, Muurameen 42, Saarijärvelle 29, Uuraisille 18 ja Keuruulle 15. Luhankaa lukuunottamatta kaikissa sairaanhoitopiirin kunnissa raportoitiin uusia tartuntoja.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvaan Jämsään rekisteröitiin 84 tautitapausta. Myös monessa Keski-Suomen ympäryskunnassa tartuntaluvut kasvoivat.

Raportoitujen koronatartuntojen määrä ei enää kuvaa todellisia tartuntamääriä, koska kaikkia sairastuneita ei testata.

Koko Suomeen THL raportoi 22 400 uutta koronavirustartuntaa.

Sairaalahoidossa on 845 koronatartunnan saanutta potilasta, joista 51 on tehohoidossa. Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden kokonaismäärä on noussut perjantaista 61 potilaalla. Tehohoidossa olevien määrä on noussut kahdella.

THL:n rokotusrekisterin mukaan Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä sairaanhoitopiirissä kolmannen koronarokotteen on saanut 59,6 prosenttia 18 vuotta täyttäneistä. Toisen annoksen osalta rokotekattavuus on 87,3 ja ensimmäisen annoksen osalta 90,0 prosenttia. Ensimmäisen rokoteannoksen on sairaanhoitopiirissä saanut täysi-ikäisistä 185 548 ihmistä, toisen annoksen 179 904 ja kolmannen 122 673.