Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osaan Laukaata vedenkeittokehotus putkirikon vuoksi – tilapäinen vedenjakelupiste ST1:n pihassa

Laukaassa perjantai-iltana vedenjakelun laajalti keskeyttäneen putkirikon vuotopaikka on löydetty ja korjaustoimet ovat käynnissä, kerrottiin Laukaan Vesihuolto Oy:stä lauantaiaamuna kello 7:n jälkeen. Korjaus on määrä saada valmiiksi lauantain aikana.

Vuotokohta runkovesiputkessa paikallistettiin yöllä kirkonkylältä. Häiriön vuoksi koko kirkonkylä sekä ainakin Valkolan ja Asemanseudun ympäristö olivat perjantai-iltana ilman vettä. Aamulla tilanne oli se, että vesi on saatu jälleen liikkeelle, mutta mukana voi tulla sakkaa tai ilmaa, jotka samentavat vettä. Myös vesijohtoverkoston käynnissä oleva suojaklooraus voi aiheuttaa veteen haju- tai makupoikkeamia.

Kello 10 kunnan ympäristötoimi antoi vedenkeittokehotuksen. Ruoanlaittoon ja juomiseen käytettävä vesi kehotaan varotoimena keittämään Laukaan kirkonkylän, Koiviston vesiosuuskunnan, Torikan vedenjakelualueen sekä Haapasuo-Haapalan vesihuolto-osuuskunnan alueilla. Vettä suositellaan keitettävän vähintään viisi minuuttia tai vaihtoehtoisesti juoma- ja ruokavesi kehotetaan hankkimaan toisaalta. Tarkempia ohjeita löytyy kunnan verkkosivuilta. Esimerkiksi peseytymiseen vettä voi käyttää normaalisti. Tilapäinen vedenjakelupiste löytyy Laukaasta ST1-huoltoaseman pihasta.

Vesihuollosta kerrotaan, ettei epätavallisen väristä, tuoksuista tai makuista vettä ei tule käyttää talousvetenä. Yleensä vesi kirkastuu sitä juoksuttamalla.

Vesiverkoston alueelta otetaan näytteitä sunnuntaina sekä alkuviikolla veden puhtauden varmistamiseksi.

Juttua päivitetty 4.6.2022 kello 10.17: Lisätty tieto vedenkeittokehotuksesta.