Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Laukaassa treenaavan Inkki Inolan MM-kisamatka vaarassa – opashiihtäjällä korona-altistus

Paralympialaisiin valitun hiihtäjä Inkki Inolan kisamatka lumilajien MM-parakilpailuihin peruuntuu tai ainakin viivästyy opashiihtäjä Arttu Kaarion korona-altistuksen takia. Kaario altistui viikonloppuna Imatran SM-hiihdoissa.

Joensuussa asuva, mutta Laukaassa harjoitteleva Inola odotti Lillehammerin kisoista etenkin avajaispäivänä torstaina kilpailtavaa perinteisen hiihtotavan kilpailua ja ensi viikon lauantaina hiihdettävää sprinttiä. Jos Kaario ei sairastu, on mahdollista, että heikkonäköisten sarjassa kisaava Inola ehtii opashiihtäjänsä kanssa Norjaan sprinttipäivään mennessä.

MM-kisoissa ovat ensi kertaa yhtä aikaa alppihiihtäjät, ampumahiihtäjät, lumilautailijat ja maastohiihtäjät. Suomen joukkueessa on kolme lumilautailijaa: Matti Suur-Hamari, Matti Sairanen ja Tomi Taskinen sekä kolme alppihiihtäjää: pystylaskija Santeri Kiiveri ja kelkkalaskijat Maiju Laurila ja Nette Kiviranta. Heistä Pekingin paralympialaisiin on jo valittu Suur-Hamari ja Kiiveri.

Paralympialaisiin valmistautuva Laukaan Inkki Inola, 22, tavoittelee mitalia Pekingissä – sen jälkeen hänestä tulee asianajaja