Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jyväskylään jysähti 80 tartuntaa THL:n tilastossa – Keski-Suomen ilmaantuvuusluku kohosi yli 100:n

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastoissa näkyi torstaina Jyväskylässä jopa 80 uutta koronavirustartuntaa. Jyväskylässä on todettu nyt yhteensä 1296 tartuntaa.

Jyväskylän tartuntojen määrän nousu on ollut kaupungin lukujen perusteella odotettavissa myös THL:n tilastossa. THL:n tartuntatautirekisterin luvut päivittyvät muutamien päivien viiveellä.

Muualla Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä tartuntoja todettiin vain yksi Laukaassa. Laukaassa on nyt todettu 63 tartuntaa.

Maakunnassa on todettu yhteensä 1637 tartuntaa pandemian alusta asti.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin kuuluvassa Jämsässä tartuntoja todettiin kaksi kappaletta. Niiden myötä tapausten määrä on nyt 49.

Keski-Suomen ilmaantuvuusluku oli torstaina 112,6. Ilmaantuvuusluku kuvaa koronatapausten määrää kahden viikon aikana sataa tuhatta asukasta kohden. Luku oli keskiviikkona ja tiistaina 83,8.

Ilmaantuvuusluku oli muissa sairaanhoitopiireissä Keski-Suomea suurempi torstaina vain HUSissa (155,2) ja Varsinais-Suomessa (119,5).

Rokotteita Keski-Suomessa oli annettu THL:n mukaan torstaina 7726 kappaletta. Ensimmäisen annoksen saaneita oli 6458 ja toisen annoksen saaneita 1268.